15 October 2011

CD korea..?

Di suatu petang yang damai...

Soofiyah: Mak, kakak balik awal minggu ni. Nak balik
Mummy: Nak balik naik apa?
Soofiyah :kakak nak balik naik bas luar..
Mummy: Hah, bahayalah..
Soofiyah: Mana ada bahaya..
Mummy: Nantilah.. Tanya abah dulu.. Nanti pukul 2.30 call balik (Masa tu pukul 2.20)
Soofiyah: Abah mana?
Mummy: Abah hantar adik pergi tekwando
Soofiyah: Hmmm..

Tapi balik dorm terus tidur.. Bangun tu pukul 7.. Terkejut sangat...
Malam tu nak study.. Lagipun memang tak ada mood nak call..
Pastu dapat tahu tiket bas pulak dah habis
Kacau betul.. Geram sangat..
'
'
Esoknya soofiyah pun telefon mummy balik
Mummy: Hah, kakak tunggu abah balik eh..
Soofiyah: Hmmm..
Mummy: Ni, mak bagi pada abah
Daddy : Hah, kakak.. Nanti abah ambil eh?
Soofiyah: Hmm.. Pukul berapa? (dengan nada yang pasrah)
Daddy : Dalam pukul 8.00 malam eh
Soofiyah: Ok..(Mak aih.. dh malam tu..)
Mummy:Tak apa nanti kita beli CD korea ye.. (cam faham aje ak tengah sedih)
Soofiyah: Mak bukan pergi sekolah ke?
Mummy: Memanglah.. Nanti kita pergi masa petang lah..
Soofiyah: Ok(Senyum)

Balik tu, seyum aje..
Bila dah sampai rumah, esoknya ikut mummy pergi sekolah..

Murid-murid dekat sana asyik tunduk dan bagi salam kat soofiyah aje..
Nak aja bagitahu diorang yang soofiyah ni budak aja
Ataupun ketuk kepala diorang.. haisy...

Situasi : Bilik guru
Budak: Cikgu, cikgu nampak cikgu Amelia tak?
Soofiyah: (siapa pulak cikgu amelia ni.... ) Erk, Cuba cari kat meja dia.
Budak : Dah carik, dia tak ada..
Soofiyah : Takkan kena culik kut.. Maaflah, Saya tak tahulah.. (masa tu terfikir nak minta maaf ke?)
Budak : Kalau macam tu, tak apalah.. Terima kasih cikgu
Soofiyah: (lega) sama-sama
Budak : Cikgu ni, cikgu baru ke?
Soofiyah: Gulp.. hah?

Petang tu
Soofiyah: Mak kata nak pergi CD korea?
Mummy: Tulah, mak nak pergi, tapi mak ada koko.. Mak ingat hari ni tak ada.
Soofiyah: Oh yeke.. Hmmm..(kecewa)
Mummy: Nanti malam eh?
Soofiyah: ok

Malam tu
pergi kat plaza massalam.. tak jumpa
Alam central... tak jumpa
SACC mall.. pun tak jumpa
sedih sangat

'
Daddy: nantilah esok abah cari dekat KL
Soofiyah: Hmm..
'
Esok malamnya..
Baru dapat.. haha
Klakar jerk



2 comments:

  1. Salam,
    ade nak beli :-
    Korean Drama
    Korean Movie
    Japan Drama
    Chinese/ Taiwan Drama
    Japan Movie
    Korea Variety Show
    Korea Concerts/ Award~
    semua murah2.. Affordable and always available.
    For any INQUIRY for price etc or ORDER please DIRECTLY EMAIL ME AT geniuslowpro5@yahoo.com or just pm us^^
    tdapat dlm format DVD, VCD dan DATA
    http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/pages/Twinkle-Trio-Shop/320463608032717

    ReplyDelete
  2. Salam,
    ade nak beli :-
    Korean Drama
    Korean Movie
    Japan Drama
    Chinese/ Taiwan Drama
    Japan Movie
    Korea Variety Show
    Korea Concerts/ Award~
    semua murah2.. Affordable and always available.
    For any INQUIRY for price etc or ORDER please DIRECTLY EMAIL ME AT geniuslowpro5@yahoo.com or just pm us^^
    tdapat dlm format DVD, VCD dan DATA
    http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/pages/Twinkle-Trio-Shop/320463608032717

    ReplyDelete

Awak comment saya sayang.. =)