05 December 2011

Saya tak ada cita-cita. Jadi?

Assalammualaikum w.b.t dan salam 1 Malaysia

Hari ini kita akan bincang mengenai cita-cita..
Apa itu cita-cita?
Cita-cita ialah ambition...
`
Apa itu ambition?
Ambition ialah cita-cita...
Haha.. ok, berhenti merepek..

So, siapa yang tak ada cita-cita.. Angkat tangan!!!
Sebenarnya,
Tak payah angkat pun tak apa
Bukannya aku nampak pun.. Haha.. ^_^
`
`
Ok, macam kita semua tahu cita-cita tu penting untuk masa depan kita..
Tapi ramai remaja ada masalah tak ada cita-cita (termasuk aku)
`
`
Jadi, apa yang kita perlu buat?
So, what should we do?
الأمر كذلك ، فما علينا أن نفعل؟
所以,我们需要做什么?
எனவே, நாம் என்ன செய்ய வேண்டும்?
그럼 우린 뭘해야합니까?
`
Pilihlah apa lagi.. Hehehe
`
Ok, tak tahu macam mana nak pilih?
tak payahlah pilih.. haha... =) erk ok.. ok.. tak nak main main..
serius..
`
So, kalau korang ada masalah ni..
pergi jumpa guru kaunseling atau kaunselor korang..
Korang malu..
Alah, ni masalah besar...
`
Tak apa... soofiyah boleh tolong..
Layarilah laman web.. www
Ok, klik aje.. masalah korang akan selesai..
Eh, yeker..
Hah, tak kisahlah..
`
Actually tengah boring, sorry kalau entri hari ini merepek.. =)

p/s: nak download cerita ombak rindu tapi tak dapat.. Sedih.. =(


No comments:

Post a Comment

Awak comment saya sayang.. =)