23 January 2012

Cara tunjukkan kasih sayang kita

Siapa tak sayangkan parent sendiri, kan?
Entri ni khas untuk mereka yang sayangkan parent mereka tapi tak tahu bak tunjukkan caranya.. Bukan untuk pasangan pakwe makwe, ya?
Apa? Ingat, dekat pakwe dengan makwe sajakah boleh tunjukkan kasih sayang? Kat parent pun boleh tau. Korang saja yang tak tahu.
1-Semangat pagi
Letakkan nota yang bertulis I love you, saya sayang mak n ayah, Terima kasih or whatever di bawah bantal mereka. Nanti paggi-pagi diorang bangun dan terbaca nota korang, kompom semangat gila parents korang pergi kerja. Senyum memanjang. Ada juga yang cerita dekat kawan-kawan dia yang anak dia sayangkan dia. Bangga, kan?

*ada parents siap tulis dekat blog sekali.. haha

2- Pos hadiah
Masa hari special diorang tu(selalunya birthday) poslah hadiah, even korang ada dekat rumah time tu.Bukan tak boleh bagi by hand, tapi kalau pos mesti lagi sweettttt kan? Tapi korang kena pandai-pandailah bajet hari semua supaya sampai pada hari yang ditetapkan. Kalau sampai awal buat malu je, kalau lewat tak apa lagi.. hahaha..
mothers-day-gifts.gif (544×560)

3- Surat cinta
Ni bukan sebarang surat cinta tau. Soofiyah tahu korang ni jenis suka tidur lewat-lewat, Cuba kalau satu malam, korang tidur awal dan letakkan surat cinta korang tu bawah bantal korang ke, atas meja ke. So, bila parents korang masuk bilik, dia aka baca.. ish, jangan sampai meleleh sudahlah.. haha..

Soofiyah tahu korang semua sayang parents sendiri. Siapa tak sayang, kan? So, janganlah korang sia-siakan masa mereka masih ada dekat dunia ni. Takut tak sempat..

P/s: Dah tukar fibox. Tak suka shoutbox.. Haha

No comments:

Post a Comment

Awak comment saya sayang.. =)