08 July 2012

Usrah di Blog


Bismilhirrahmanirahim
Assalammualaikum dan salam satu Malaysia

Entri yang lepas soofiyah ada buat entri berkenaan dengan usrah, kan?
Sekarang soofiyah nak buat tubuhkan pula group usrah
Ok, nampak mcam pelik dan sukar..
tapi tak adalah susah mana.

Kita tak payah susah-susah nak berjumpa
Jenuhlah orang daripada Kelantan nak ke Shah Alam semata-mata nak ikut usrah ni.. Hehe

Ok, senang aje
Steps dia.
1- Setiap minggu soofiyah akan buat satu  tajuk dan dalam masa satu minggu tu ahli usrah memberi pandangan tentang tajuk tu. Tak ditentukan hari apa.
2- Anda digalakkan pergi ke blog ahli usrah lain untuk membaca post mereka berkenaan dengan tajuk minggu tersebut. (Kalau nak komen lagi bagus)
3- Sesiapa yang ada masalah dan ingin meminta nasihat daripada ahli usrah lain, request di FanPage Hati Hawa dan soofiyah beri makluman pada blogger lain.

Hah, senang sahajakan?
Eh, kejap-kejap.. ada syaratnya
Syarat-syaratnya:
1- Warganegara Malaysia. Lelaki dan perempuan diberi hak untuk join usrah ni
2- Bagi blogger perempuan, mestilah menutup aurat.
3- Blog yang tidak mempunyai unsur-unsur maksiat.
4- Blog, tak cantik tak mengapa, asalkan isinya banyak.
5- Setiap entri untuk usrah mestilah letak banner di atas.. ok?
6- Bagi sesiapa yang nak join, sila kongsi pandangan anda tentang Taat dalam Maksiat sebagai permulaan.
7- Lepastu sila komen supaya soofiyah tahu siapa yang ingin join usrah ni.
8- Bagi sesiapa yang rasa tak mampu memberi komitmen penuh dalam usrah ini kerana sebab yag munasabah anda kena beritahu ain soofiyah.. (tafahum) Contoh; tinggal di asrama
Syarat diatas perlu ditepati untuk menjamin kesejahteraan blogger.

Ermm.. rasanyalah itu sahaja kot. Mudahkan..?

17 comments:

  1. soofiyah,
    kalau nak buat usrah ni,
    time cuti baru best.
    Dapat byk respond.
    Huhu Ok =')

    ReplyDelete
  2. Balqis Azhar terima kasih, tapi soofiyah nak buat usrah ni konsistens,.. bukan masa cuti je..=D

    ReplyDelete
  3. emm , ukhti ain soofiyah ... saya nak join boleh ? :)

    ReplyDelete
  4. lagi , tadi lupe nak comment . kalau nak saya lukiskan banner , saya sudi ... ^-^

    ReplyDelete
  5. Salam soofiyah. kak nia puji idea soofiyah ni. kak nia sokong 100% . keep it up syg. good luck !

    ReplyDelete
  6. nadia nur amalinaterime kasih banyak2 alhamdlillah.. ada jugak yg sudi.. kalau banner dh siap, inform ea ^_^
    NiaLidia. terime kasih.. ini sikit je nk dbandingkan yg lain.. kalau k. nia join mesti lgi gempak..^_^

    ReplyDelete
  7. hiii...mau tnya,, font yg awk gunadlm pic, nma font apa ya? tqq...boleh inform sy di http://saisyahh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. @ain soofiyah okay :) nanti saya lukiskan ... dah siap nanti , saya inform ukhti ain soofiyah ^-^

    ReplyDelete
  9. aisya yg mne ye? yg usrah di Blog tu sye pakai Riesling
    yg pengerat ukhwah pengikat hati sye pakai segoe print

    ReplyDelete
  10. wah,idea yg bgus:-) insyaAllah support.

    ReplyDelete
  11. alhamdulilah,great idea..brtmbh cara nk kongsi ilmu..

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah... saya ingin join ukhty...insya allah... akan berusaha sebaik mungkin..saya dah follow ukhty..

    ReplyDelete
  13. salam ain soofiyah

    wah.. love ur post ain..

    nifah b'minat sgt dgn idea ain..:)

    semoga usaha ain diberkati oleh ALLAH .. amin :)

    ReplyDelete
  14. Assalamu'alaikum Ukhti . . Ana nak join . Ana dh buat entry Taat Dalam maksiat . percubaan . mohon untuk comment ^_^

    http://hayyatalinsan.blogspot.com/2012/07/taat-dalam-maksiat.html

    ReplyDelete
  15. http://hayyatalinsan.blogspot.com/2012/07/taat-dalam-maksiat.html

    ReplyDelete

Awak comment saya sayang.. =)