19 December 2012

Keputusan PMR yang...

*tengok doodle tu agak-agak result dia mcam mana?

Hari ni, semua pelajar tingkatan tiga 2012 telah mendapat keputusan penilaian menengah rendah. Tahniah bagi yang berjaya, dan cuba lagi siapa yang belum berjaya.  Tak semua orang dah berjaya sebenarnya. Tahniah kepada semua pelajar tingkatan tiga,, *ulang balik

Tahun ni seramai 30 4747 orang pelajar yang mendapat straight A dalam PMR. Tapi 30, 474 orang yang mampu jawab soalan kubur nanti. Nak tahu result soofiyah? Tak payah tahulah.. Sebab,
Soofiyah ialah pelajar PMR 2011.. bukan 2012.. I'm sixteen. Next year, seventeen.

Bagi siapa yang 'dah berjaya' tapi masih sedih dengan keputusan awak, 'akak' nasihatkan Redha. Memang susah nak reda ni, dan soofiyah tak cakap yang soofiyah sangat-sangat memahami perasaan korang. Soofiyah hanya manusia biasa yang hanya tahu bercakap, menulis, membebel dan lain-lain lagi.

Shut up and listen to this song
 


Usah di salahkan takdir yang melanda
Renung kembali sejarah silam
Dengan membiarkan ku sendiri
Ku terumbang ambing mengenal diri

Mujurlah Allah itu mengasihi
Aku diberi arah petunjuk
Berlindung dengan Allah
Menerus kehidupan
Ku mengenal makna
Dosa dan pahala

Dengan kehendakNya
Kau datang semula menghampiriku
Dan aku terpaku
Hingga ku hilang tiap bicara
Bukan ku menjauhi
Tetapi amat sukar sekali
Bila kenang kembali
Aku disisih dan dibuang ke tepi
Malah aku tidak dipeduli

Allah Maha Mengetahui
Yang ada dihati
Biar Dia menentukannya

Usah disalahkan takdir yang melanda
Renung kembali sejarah silam
Ku redha dan sedia. terima
Yang tertulis dalam kehendakNya

Kepada yang dah berjaya dan sangat gembira dengan keputusan awak, tahniah sangat-sngat tapi satu sahaja yang soofiyah pesan, jangan takabbur.

*pandai-pandailah tukar dialog tu ke versi PMR

Lupakan PMR, fokus pada SPM

9 comments:

  1. betul tu... apapun result yg kita dpt, kena rendah diri.. jgn riak... kalau tak, Allah boleh ambil sekali gus rezeki kita tu

    ReplyDelete
  2. ye memang ada rasa susah sikit nak redha ni kan...tapi Alhamdulillah saya punya result okay jugak lah.thanks for for the advise :)

    ReplyDelete
  3. Terima kasih kak sebab sediakan lagu tu.Baru semalam dapat result dan masih berusaha untuk redha.Harap akak dapat banyak A dalam SPM

    ReplyDelete
  4. Budak Kampung suke ap? hehe
    ✿A I N A A✿Allah Maha Pemberi Nikmat dan Penarik Nikmat

    ReplyDelete

Awak comment saya sayang.. =)